Capoeira met Kahpu Flow - Peuters

Wat is capoeira?
Capoeira is een kunstvorm: muziek, dans, spelen, theater, dierenbewegingen, samenspel en zingen in één! Al deze elementen stimuleren de verbinding van kinderen met henzelf, anderen en hun omgeving. Tijdens de les maken we muziek in de ‘roda’, de magische cirkel van capoeira. We zingen onder andere over de natuur en dieren waar peuters al een gevoel bij hebben. Het zingen is in het Portugees, al zijn het veelal klanken die makkelijk na te zingen zijn. We bewegen, dansen, en improviseren op het swingende capoeira ritme. We spelen. We leren. We maken vrienden. Voor elke leeftijd zijn de spin, de leeuw, de kleine radslag, de handstand, balanceren op een been, het bruggetje de basis bewegingen. De peuters krijgen deze bewegingen 100% verpakt in spelletjes aangeboden De basis van iedere les is hetzelfde: via muziek, natuurlijke bewegingen, capoeira technieken en een positieve sfeer genieten van capoeira. De spin, de leeuw, de kleine ratslag, de handstand, balanceren op een been, het bruggetje de basis bewegingen komen in iedere les terug. De peuters krijgen deze bewegingen 100% verpakt in spelletjes aangeboden.  Naast deze bewegingen zingen we liedjes in het Portugees, ontdekken we onze stem, klanken, en Braziliaanse percussie ritmes. We beginnen en eindigen in een cirkel: de roda. In de roda vind het capoeira spel plaats. In de roda zijn we allemaal samen, zingen we en maken we plezier!

Capoeira is heerlijk energiek, kijk maar eens via https://www.facebook.com/watch/?v=606622556476247 wat je allemaal kunt verwachten tijdens de lessen.

De lessen vinden plaats op woensdagochtend:
5 juni
12 juni
19 juni
26 juni
3 juli
10 juli

Tijdstip:
11.00 uur tot 11.30 uur
Voor de kinderen uit de hele dagopvang van 3 jaar en ouder is deze workshop bij de opvang inbegrepen. Is woensdag niet jouw opvangdag dan kun je je wel inschrijven voor deze reeks lessen. 

Met mooi weer wordt de les buiten gegegeven en anders in het lokaal van de Peuterwerkplaats.


   

Deze activiteit wordt op de volgende data en locaties aangeboden:

  • Dagopvang Burgemeester van Gentsingel (015) 380 71 38
    vanaf 2,9 tot 4 jaar